Actueel

24/11/2014

Rechtspraak icoonVandaag start in Luik het assisenproces over de moord op Ihsane Jarfi in 2012. De vier beschuldigden verschijnen voor het hof voor feiten met homofobie als verzwarende omstandigheid. Het debat over de grond van de zaak met de voorlezing van de akte van inbeschuldigingstelling.

20/11/2014

Handicap NewsIn de nieuwsbrief 'Handicap News' vindt u elke vier maanden een overzicht van de activiteiten van het Centrum rond het thema handicap.

19/11/2014

alle grijze cellenHoe kunnen we discriminatie van oudere werknemers voorkomen? Op vraag van Smart Media schreef Jozef De Witte, directeur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum, onderstaande tekst. 

Voor vijftigplussers is het vinden van een nieuwe job allesbehalve evident. Ze mogen dan wel veel ervaring hebben, ondernemingen vinden ze vaak te duur en minder flexibel dan hun jongere collega’s. Welke oplossingen zijn er voor de werkzoekende vijftigplusser?

18/11/2014

RechtspraakHet Centrum publiceert vandaag voor het eerst een overzicht van rechtspraak op basis van het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap. Hoe hebben de verschillende nationale en internationale rechtbanken het Verdrag geïnterpreteerd? In welke rechtszaken heeft het echt een verschil gemaakt? De inhoud van het Verdrag wordt door de rechtspraak verduidelijkt en de diverse artikelen krijgen verder vorm.