Actueel

01/10/2014

(c) Alex SkimVandaag is de Internationale Dag van de Ouderen. Het thema van dit jaar is ‘Niemand achterlaten: een samenleving voor iedereen bevorderen’. Daarmee vragen de Verenigde Naties aandacht voor de bevolking ouder dan zestig jaar, een leeftijdsgroep die in 2030 wereldwijd naar schatting 1,4 miljard leden zal tellen. Als we willen bouwen aan ‘de toekomst die wij willen’, klinkt het bij de VN, moeten we de stem van die groep volop laten weerklinken, en onze samenleving anders organiseren.

29/09/2014

(c) France DuboisHet Interfederaal Gelijkekansencentrum is op zoek naar één of twee medewerk(st)er(s) voor het Meldpunt Discriminatie van Aalst en het Meldpunt Discriminatie van Sint-Niklaas.

27/09/2014

Logo INACHIn naam van het International Network Against CyberHate (INACH) nodigt het Interfederaal Gelijkekansencentrum u uit op de jaarlijkse conferentie van het netwerk, getiteld ‘Partnerschappen tegen cyberhaat’, die op maandag 20 oktober plaatsheeft in de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel.

26/09/2014

RechtspraakHet Centrum pleit voor positieve acties

Het arbeidshof van Brussel heeft bevestigd dat een vrouw van Turkse origine bij het solliciteren gediscrimineerd is op basis van haar afkomst.