Actueel

25/11/2015

iDe Franse polemist Dieudonné is door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld voor zijn discriminerende, antisemitische, revisionistische en negationistische uitspraken. Hij deed die  tijdens een show in Herstal in maart 2012, en krijgt daarvoor een gevangenisstraf van twee maanden en een boete 9.000 euro. Het Gelijkekansencentrum stelde zich samen met het Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België en het Joods cultureel centrum van Luik burgerlijke partij gesteld.

23/11/2015

Gent

Naar aanleiding van de regionalisering van de huurwetgeving heeft het Centrum een reeks aanbevelingen voorgelegd aan de regionale overheden. Zo willen we ertoe bijdragen dat zij de strijd tegen discriminatie op de huisvestingsmarkt in gedachten houden als ze nieuwe regelgeving ontwikkelen.

19/11/2015

MurIn het voorjaar vernam het Centrum dat er een muur zou worden gebouwd rond een trekkersterrein aan de Frans-Belgische grens tussen Wattrelos en Herseaux. Omdat de werken aan de 'muur van de schaamte' vorige week zouden starten, namen het Centrum en een Franse delegatie mensenrechtenactivisten een kijkje ter plaatse.

17/11/2015

Handicap NewsIn de nieuwsbrief 'Handicap News' vindt u elke vier maanden een overzicht van de activiteiten van het Centrum rond het thema handicap.