Actueel

01/09/2014

BS/MBVandaag treedt nieuwe wetgeving over de preventie van psychosociale risico’s op het werk in voege. Dat houdt onder meer in dat slachtoffers van pesterijen op het werk op grond van één van de wettelijk beschermde discriminatiegronden voortaan ook recht hebben op een forfaitaire schadevergoeding, die overeenkomt met 6 maanden brutoloon. Voor andere vormen van pesterijen komt de schadevergoeding overeen met 3 maanden brutoloon.

20/08/2014

(c) France DuboisDe school als voedingsbodem voor tolerantie, ook tegenover holebi’s

Kan je op school uit de kast komen? Naar aanleiding van de uitspraken van de directeur-generaal van het stedelijk onderwijs in Brussel is het debat over de neutraliteit van het lerarenkorps opnieuw geopend. ‘Wij pleiten vóór het contact met verschillen, vanaf jonge leeftijd. En dus ook in de klas’, zegt Jozef De Witte, directeur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

07/08/2014

De reactie van het Centrum op de uitspraken van Hassan Aarab

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum heeft contact opgenomen met Hassan Aarab, lid van de CD&V-afdeling van Deurne, naar aanleiding van een uitspraak die hij gisteren op Facebook deed over de uitroeiing van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meneer Aarab heeft spijt van die uitspraak. Hij verbindt zich ertoe om contact op te nemen met de joodse gemeenschap, met het oog op een zo groot mogelijk herstel.

01/08/2014

Centre-CentrumPrecies twee weken geleden riepen de joodse gemeenschap en de moslimgemeenschap samen op om de respectvolle relaties tussen de leden van alle religieuze en filosofische gemeenschappen in België in stand te houden. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum ondersteunde die boodschap, en nodigt alle betrokkenen en alle gezagsdragers in ons land uit om ze te blijven herhalen.