Actueel

22/05/2015

(c) France DuboisHet Interfederaal Gelijkekansencentrum zoekt een diensthoofd (m/v/x) voor de Dienst Personeelszaken, Dienst Individuele Verzoeken en de Dienst lokale contactpunten. Het Centrum zoekt ook een Jurist (m/v/x) voor de Dienst Handicap en een Communicatiemedewerker (m/v/x).

20/05/2015

logoOp zondag 24 mei 2015 zal het Interfederaal Gelijkekansencentrum de moordpartij in het Joods Museum van België herdenken. Die kostte een jaar geleden het leven aan vier personen.

19/05/2015

logos Défenseur CentreHet Belgische Interfederaal Gelijkekansencentrum en het Franse Defénseur des droits, twee onafhankelijke instellingen ter verdediging van rechten en gelijkheid, reageren gezamenlijk op het illegale project om op de Frans-Belgische grens een muur tegen woonwagenbewoners te bouwen. Ze hopen er zo voor te zorgen dat er onmiddellijk een einde wordt gesteld aan de plannen, die ingaan tegen de menselijke waardigheid.

18/05/2015

Het Centrum heeft kennis genomen van de polemiek die is ontstaan rond het bouwproject van een muur tegen woonwagenbewoners aan de grens tussen Moeskroen en Wattrelos in Frankrijk. Volgens Jozef De Witte, directeur van het Centrum, ‘is deze muur noch aanvaardbaar vanuit een juridisch gezichtspunt, noch vanuit een van democratische waarden, noch gewoonweg vanuit een humaan gezichtspunt.’ In overleg met het Centre de médiation des gens du voyage et des Roms in Wallonie heeft het Centrum vandaag contact opgenomen met de burgemeester van Moeskroen en met de Défenseur de Droits in Frankrijk.