Actueel

16/07/2014

WoonwagensDe burgemeester van Landen wil woonwagenbewoners wegjagen: het Centrum reageert

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum veroordeelt het plan van de burgemeester van Landen om een groep van woonwagenbewoners uit zijn stad te verjagen met luide muziek. ‘Het tijdelijke verblijf van woonwagenbewoners in een gemeente brengt veel vragen met zich mee’, zegt Jozef De Witte, directeur van het Centrum. ‘Maar het antwoord van de burgemeester van Landen op die vragen schiet schromelijk tekort. Muziek dient om mensen te verwelkomen, niet om ze te verjagen. Die praktijk is vernederend en zelfs gewelddadig. Ze helpt ons geen stap vooruit.'

10/07/2014

Migration marocaine

50 jaar na de aankomst van de eerste Marokkaanse werknemers in België publiceert het Federaal Migratiecentrum 'België - Marokko: 50 jaar migratie', een demografische studie over de populatie van Marokkaanse herkomst in België.

07/07/2014

Handicap NewsIn de nieuwsbrief 'Handicap News' vindt u elke vier maanden een overzicht van de activiteiten van het Centrum rond het thema handicap.

02/07/2014

eDivMag je van een kandidaat-werknemer vragen om een foto aan zijn cv toe te voegen? Mag je een oudere werknemer een opleiding weigeren? Hoe reageer je op een vraag om een gebedsruimte in je bedrijf? Mag je kandidaten met diabetes, astma of overgewicht weigeren? Om werkgevers die en andere vragen rond de antidiscriminatiewetgeving te helpen beantwoorden, heeft het Interfederaal Gelijkekansencentrum eDiv ontwikkeld, een gratis onlineopleiding voor managers en HR-verantwoordelijken in de privésector en bij de overheid.