Actueel

28/01/2015

JuristenkrantOp 4 november 2014 veroordeelde het Gentse hof van beroep een aantal leden van de Blood and Honour-groepering Bloed Bodem Eer Trouw. Ze werden onder meer gestraft omdat ze behoorden tot of meewerkten aan een groep of vereniging die in het openbaar kennelijk en herhaaldelijk discriminatie of segregatie bedreef of verkondigde. In het arrest wordt dieper ingegaan op het verenigingsmisdrijf uit de Antiracismewet waarover al een tijdje onduidelijkheid bestond. Ingrid Aendenboom en Paul Borghs, juristen bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum, schreven er een artikel over voor De Juristenkrant.

13/01/2015

Logo_Careers

Het project Careers legt ondubbelzinnig de obstakels bloot waarop asielzoekers en erkende vluchtelingen stuiten bij hun lange, moeilijke maar daadwerkelijke socio-economische integratie.

Dat is het resultaat van een studie over verschillende jaren van het Federaal Migratiecentrum en de POD Wetenschapsbeleid, uitgevoerd door onderzoekers van de Université libre de Bruxelles en van de KU Leuven.

12/01/2015

(c) Filip ClausIn de rubriek 'Brood & boter' gaat dS Weekblad op zoek naar de verhalen achter alledaagse parlementaire vragen. Voor de aflevering van het voorbije weekend woonde Filip Rogiers een infosessie van het Interfederaal Gelijkekansencentrum bij over het onthaal van slachtoffers van homofobie door de politie.

07/01/2015

charlie hebdo

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum drukt zijn medeleven uit met de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo. Die aanslag is een rechtstreekse aanval op de vrije meningsuiting, een fundament van elke democratie.

Slachtoffer van discriminatie?
Volg ons op social media

twitter facebook youtube

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van het Centrum: schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Voor de pers

Federaal Migratiecentrum

Tom Vanhoren
T
02 212 30 62
toho
(apenstaartje)cntr(punt)be

Interfederaal Gelijkekansencentrum

Davy Coolen
T
02 212 30 41
E daco(apenstaartje)cntr(punt)be