Actueel

23/11/2015

Gent

Naar aanleiding van de regionalisering van de huurwetgeving heeft het Centrum een reeks aanbevelingen voorgelegd aan de regionale overheden. Zo willen we ertoe bijdragen dat zij de strijd tegen discriminatie op de huisvestingsmarkt in gedachten houden als ze nieuwe regelgeving ontwikkelen.

17/11/2015

Handicap NewsIn de nieuwsbrief 'Handicap News' vindt u elke vier maanden een overzicht van de activiteiten van het Centrum rond het thema handicap.

17/11/2015

(c) France Dubois

Gelijkekansencentrum en FOD Werkgelegenheid presenteren tweede Socio-economische Monitoring

De tweede Socio-economische Monitoring toont een verdeeld beeld over de arbeidsmarktpositie van mensen van vreemde origine. Zij vinden steeds meer een job, maar het zijn vooral laagbetaalde en onzekere banen. ‘Gelijke kansen op kwalitatieve jobs ontbreken vandaag. Het Gelijkekansencentrum pleit voor een interministeriële conferentie om die ongelijkheid aan te pakken,’aldus Patrick Charlier, directeur van het Gelijkekansencentrum.

14/11/2015

Parijs

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum wil zijn medeleven betuigen met de Franse bevolking. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en hun nabestaanden. De gebeurtenissen van gisteren raken ons, collectief en individueel.