Actueel

18/12/2014

racisme

De aangrijpende tekst ‘Ik ben het beu’ van Dalilla Hermans roept veel verontwaardiging op. Na het graffiti-incident bij journalist Peter Verlinden, de getuigenis van Ted Bwatu, die wegens racisme uit Antwerpen vertrok, en het verhaal over de blanke taxichauffeurs, krijgen we nu een blik in het leven van een doodgewone Vlaamse vrouw. Met een donkere huidskleur.

16/12/2014

Internationale Dag van de MigrantOp 18 december komt het Federaal Migratiecentrum, naar aanleiding van de Internationale Dag van de Migrant, stevig uit de hoek. Vanop een stand in het station Brussel-Zuid voert het zowel ludieke als didactische acties om mensen te informeren over en beter bewust te maken van de aard en de omvang van de migratie in België. De verspreiding van betrouwbare informatie is immers het belangrijkste instrument om hardnekkige misvattingen over dit complexe thema te ontkrachten. Zo kunnen voorbijgangers in het station Brussel-Zuid hun bijdrage leveren aan een participatief werk door hun levensparcours aan te duiden op een interactieve wereldkaart.

10/12/2014

Dag van de Mensenrechten (c) VN

Vandaag is de Dag van de Mensenrechten. 'Human Rights 365', de slogan van dit jaar, verwijst naar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die onderstreept dat elk van ons - waar dan ook, wanneer dan ook - aanspraak maakt op alle mensenrechten; dat de mensenrechten ons allemaal evenveel toebehoren; en dat ze ons verbinden, als een wereldwijde gemeenschap met dezelfde idealen en waarden.

05/12/2014

koppenDe reportage 'Bang voor beperking', op donderdag 4 december 2014 te zien in het reportagemagazine 'Koppen' op Eén, toont aan dat inclusief onderwijs – waarbij kinderen met een handicap met ondersteuning naar de gewone school gaan – werkt. Inclusief onderwijs werkt waar leerkrachten zich gesteund weten door hun collega's en hun directie en open communiceren met alle betrokkenen.

Slachtoffer van discriminatie?
Volg ons op social media

twitter facebook youtube

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van het Centrum: schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Perscontact

Federaal Migratiecentrum

Tom Vanhoren
T
02 212 30 62
toho
(apenstaartje)cntr(punt)be

Interfederaal Gelijkekansencentrum

Davy Coolen
T
02 212 30 41
E daco(apenstaartje)cntr(punt)be