Actueel

26/06/2015

(c) France DuboisDe volgende oproep tot mannelijke kandidaten voor de mandaten van plaatsvervangend lid van de raad van bestuur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum is verschenen in het Belgisch Staatsblad.

24/06/2015

Cover jaarverslag 2014Het Centrum publiceert vandaag zijn jaarverslag 2014. Zoals elk jaar houdt dit verslag de vinger aan de pols van de maatschappij, door in te gaan op vragen die met het samen leven te maken hebben en door terug te komen op de belangrijkste momenten van het voorbije jaar: de aanslag in het Joods Museum van België, het proces tegen de moordenaars van Ihsane Jarfi, de verkiezingen van mei 2014, de publicatie van de Diversiteitsbarometer Huisvesting,…

23/06/2015

rDe correctionele rechtbank van Brussel heeft Laurent Louis vandaag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met vijf jaar uitstel, een boete van 18.000 euro en de onverkiesbaarheid gedurende 6 jaar. Laurent Louis, oud-volksvertegenwoordiger in het federaal parlement, kreeg die straf voor de overtreding van de wet tegen negationisme. Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) had hem rechtstreeks gedagvaard en het Interfederaal Gelijkekansencentrum heeft zich bij de zaak gevoegd door zich burgerlijke partij te stellen, aan de zijde van andere organisaties. De burgerlijke partijen kregen 1 symbolische euro als morele schadevergoeding.

22/06/2015

WoonwagensDe sociale huisvestingsmaatschappij La Sambrienne heeft beslist geulen te graven om woonwagenbewoners te verhinderen zich te vestigen in de wijk ‘Parc de Marcinelle’. Na het bouwproject van een muur tegen woonwagenbewoners aan de grens tussen Moeskroen en Wattrelos, toont deze nieuwe polemiek de dringende noodzaak aan om een gewestelijk en gemeentelijk beleid voor de ontvangst van woonwagenbewoners uit te stippelen en te implementeren.