Actueel

15/04/2014

(c) France DuboisHet Interfederaal Gelijkekansencentrum is op zoek naar een medewerk(st)er voor zijn dienst Tweede Lijn.

07/04/2014

Image beyond the boxHoe tolerant zijn we? Zijn de Brusselaars seksistischer dan de niet-Brusselaars? En zijn mensen die homofoob zijn, ook seksistisch? De studie Beyond The Box van de Universiteit Antwerpen en l’Observatoire du sida et des sexualités, waarvan vandaag de resultaten werden voorgesteld, geeft een antwoord op deze en nog veel meer vragen.

27/03/2014

Het hof van assisen van Luik heeft deze donderdag, 27 maart, Raphael Wargnies veroordeeld voor het doden van Jacques Kotnik in het park Avroy. Het hof heeft homofobie als verzwarende omstandigheid weerhouden, zoals voorzien in de wet. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum had zich in de zaak burgerlijke partij gesteld.

27/03/2014

(c) France DuboisDe Senaatscommissie Justitie keurde vandaag, woensdag 26 maart, een wetsvoorstel goed over meemoederschap. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum is verheugd over die belangrijke stap vooruit in dit dossier, waarover het de wetgever al meermaals interpelleerde en waarover de holebiverenigingen al jaren actie voeren.