U bent hier

Rechtspraak

27/02/2014

Een chauffeur wordt bij verstek veroordeeld wegens aanzetten tot haat, geweld en discriminatie vanwege de seksuele geaardheid van het slachtoffer in deze zaak.

26/02/2014

Een studente die een hoofddoek droeg, stelde zich kandidaat voor een vakantiejob bij een administratie in de maand augustus 2011. Haar kandidatuur werd weerhouden. Toen ze zich aanmeldde op de informatievergadering waarop alle nodige documenten in orde zouden worden gebracht, kreeg ze te horen dat ze tijdens het werk haar hoofddoek niet mocht dragen. Dat voorzag het arbeidsreglement van de administratie, en dat wegens de neutraliteit van de openbare dienst.

26/02/2014

Criterium: Racisme

Onderwerp: In de periode tussen 8 januari en 26 november 2006 werden minstens vijftien daklozen en mensen zonder papieren mishandeld en vernederd in station Brussel-Zuid door leden van de spoorwegpolitie. Hun gedrag tegenover enkele slachtoffers was racistisch geïnspireerd, wat een verzwarende omstandigheid is.

07/02/2014

Verschillende leden van de groep Bloed, Bodem, Eer en Trouw werden onder meer vervolgd wegens het toebrengen van slagen en verwondingen met verwerpelijke beweegrede; wegens aanzetten tot haat, discriminatie of geweld, onder andere jegens de Joodse gemeenschap; en wegens inbreuken op de Negationismewet.

23/01/2014

Een man had een klacht ingediend tegen een fitnesszaal omdat die voortaan voorbehouden was voor vrouwen alleen; hij riep discriminatie in op grond van geslacht in. De uitbaters riepen economische motieven in voor hun beslissing.

16/01/2014

Tijdens een politiecontrole beledigde en bedreigde een man de agenten. Hij werd onder meer vervolgd wegens aanzetten tot haat op basis van 'raciale criteria' (vanwege de uitspraak “Va baiser ta sale noire”).

12/12/2013

De arbeidsrechtbank van Leuven heeft de uitbater van een fitnesszaak veroordeeld die één van zijn managers ontslaan had vanwege de handicap van diens jongste kind.

10/12/2013

Het slachtoffer, een man van vijfentwintig, werkte als uitzendkracht op proef voor de computerspeciaalzaak in kwestie toen de zaakvoerster hem een vast contract beloofde – op basis van zijn prestaties, kennis en motivatie. Voorwaarde was dat hij zijn andere job (als parkeerwachter) onmiddellijk opzegde. Dat deed hij, maar enkele dagen later liet ze hem weten dat hij dan toch geen vast contract kreeg; ook zijn uitzendcontract werd beëindigd. Die beslissing, luidde het, was genomen vanwege een aangeboren vergroeiing van zijn vingers.

Pagina's